Start training jeugd

Beste jeugdtrainers, leiders, ouders en verzorgers,

Zoals wij vorige week hebben vernomen tijdens de persconferentie van de regering mogen de sportparken weer beperkt opengesteld worden. Dit geldt dus ook voor onze accommodatie.

De sportparken mogen open voor de trainingen van de jeugd. Jeugd tot en met 12 jaar mag gewoon zo trainen als normaal. Jeugd tussen van 13 t/m 18 jaar mogen trainen maar met de 1,5 meter regel. Dus geen contact, de trainer(s), leider(s) zullen de trainingsvormen hierop aanpassen zodat de 1,5 meter regel gehandhaafd blijft. Kijk ook op de site van de KNVB voor tips en aangepaste trainingsvormen.

Groepen mogen niet groter zijn dan 25 spelers, er dient minimaal 1 leider, trainer per 10 kinderen aanwezig te zijn. Leiders en trainers houden 1,5 meter afstand van elkaar en proberen dat ook zoveel als mogelijk van de kinderen te houden.

Er mogen GEEN ouders, verzorgers en of andere “kijkers” op het sportpark aanwezig zijn tijdens de trainingen. Probeer wanneer mogelijk kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar club te laten komen. Ook voor het brengen van de kinderen gelden dezelfde reguliere regels, voorkom carpoolen. Ouders, verzorgers dienen hun kinderen dus aan de poort af te zetten en mogen dus NIET het sportpark en parkeerplaats op. Blijf niet kijken ouders, verzorgers moeten zich ook buiten de poort houden aan de regels van het RIVM.

Er wordt door de gemeente gehandhaafd, wij hebben ons trainingsprogramma aan de gemeente doorgegeven. Met de reden dat handhavers op de hoogte zijn wie er wel of niet op dat moment op het sportpark mag zijn.

Buiten de trainingstijden is het sportpark op SLOT en is het verboden om daar te zijn (er wordt gehandhaafd). Wij starten met de trainingen vanaf 4 mei. Elk team traint één keer in de week volgens het bijgevoegde schema.

Nog enkele belangrijke mededelingen:
Tijdens de trainingen zijn de kleedlokalen en kantine gesloten. Mocht een kind toch naar het toilet moeten dan kan dat uiteraard, de trainer of leider zal dan het kleedlokaal openen en het toilet na gebruik schoonmaken. Kinderen dienen zelf altijd de hygiëne maatregelen in acht te nemen.

Aanrijroute via de Sprunck of Ridder van Asenrodeweg. Laat de kinderen voor de poort uitstappen en rij vervolgens via het éénrichtingsverkeer naar de Dorpsstraat. Als iedereen deze route aanhoudt dan verloopt het qua verkeer het beste.

Meld elke keer je kind aan of af voor een training zodat bij de trainer/leider bekend is wie aanwezig is. Kinderen kogen niet in de materialenberging komen, de trainer of leider hebben alles voorafgaand aan de training gereed staan.

De trainer of leider haalt de kinderen voor de training op bij de poort en brengt ze na de training hier ook terug, tevens wacht deze tot iedereen is opgehaald. Houdt u aan de afgesproken tijd plus/min 5 minuten zodat we een goed overzicht houden en anderen niet onnodig lang hoeven wachten.

Zorg ervoor dat uw kind de juiste kleding en schoenen aan heeft als hij/zij op de training komt.

Geef uw kind zijn eigen bidon mee. Met naam erop.

Hieronder vinden jullie nog enkele belangrijke algemene protocollen aan van de KNVB (klik op de regel om naar de website te gaan voor het protocol):
1. Algemene veiligheid en hygiëneregels
2. Protocol voor ouders
3. Protocol voor spelers
4. Protocol voor leiders, trainers

Neem deze aub aandachtig door, neem ze vervolgens ook aandachtig thuis met uw kinderen door en wijs ze met name op de hygiëneregels. Ook het verzoek aan onze trainers en leiders om vooraf aan elke training aandacht te schenken aan de algemene hygiëneregels.

Alleen samen krijgen we corona onder controle en creëren wij een veilige sportomgeving in de hoop dat we straks het nieuwe seizoen weer zoveel als mogelijk normaal van start kunnen gaan.

Namens het bestuur R.K.A.V.C. wensen wij iedereen weer veel plezier toe tijdens met de trainingen.

Jeugdcoördinator Rik Verheesen
Voorzitter: Harro Driessen